Back Bar Blog

Je toegangskaart tot formules, zakelijke tips, haarstijlen van beroemdheden, tutorials én de hotste trends. Zo ben je altijd up-to-date.

Sofie Schrauwen – INNERJOI ambassadeur voor JOICO Belgium

Veel mensen zijn zich steeds meer bewust dat klimaatveranderingen en schade aan het milieu realiteit zijn geworden. Met INNERJOI willen we liefhebbers van pure schoonheid en natuurlijke ingrediënten de kans bieden om onze collectieve ecologische voetafdruk te verkleinen.

Embrace your InnerJOI – Feelgood day

De ethos van JOICO is de ‘joi van gezond haar’ – met INNERJOI blijft JOICO trouw aan zijn doel. INNERJOI biedt het plezier om iets goeds te doen, iets dat gezonder is voor het milieu en gezond voor het haar.

Het perfecte blond in de winter

Ontdek hoe je na de zomer je balayage kunt aanpassen voor een perfecte herfst- en winterlook. Niet alle klanten flatteren met dezelfde tinten, dus het is belangrijk om het juiste kleurenpalet te kiezen op basis van hun type.

Cut & Color Trends 2023-2024 – de magie van trendsettende looks

De JOICO cut & color trends voor FALL/WINTER 23-24 werden begin november voorgesteld door JOICO Belgium Educators Sofie Willems & Eline Pemen in samenwerking met Wesley Hannes, Creative Artist voor het JOICO EMEA & Belgium Team.

Met Color Excellence transformeert JOICO Belgium onderwijs tot een ervaringsgerichte beleving

Het gamma innovatieve kleuren van JOICO staat garant voor prachtige kleurresultaten in combinatie met mooi en gezond haar! De nieuwe professionele kleurtraining “Color Excellence” combineert topproducten met exclusieve content om uit te blinken op elk kleurterrein.

JOICO SCHOOL CONTEST 2023

Rise-up was het thema van onze Joico School Contest Finale.
Groeien en elkaar stimuleren om te groeien, samen naar nieuwe hoogten rijken.

Valérie Marichal – Blonde ambassador voor JOICO belgium

Met trots kondigen we aan dat JOICO Belgium Design Team member Valérie Marichal werd geselecteerd als BLONDE AMBASSADOR voor JOICO Belgium.

JOICO SCHOOL CONTEST 2022

Op maandag 16 mei vond de finale van de JOICO School Contest plaats in Tripl, de prachtig gerenoveerde ex-brouwerij van Ginder-Ale, in Merchtem.

Think Pink

JOICO knipt voor Think Pink om het “Geef om Haar” en het “Share your Care” fonds* van Think Pink te steunen in oktober, de nationale maand die in het teken staat van de strijd tegen borstkanker.

Zonovergoten blond

Lisa Satorn, senior styliste bij 901 Salon, creëerde deze zonovergoten, blonde look. Haar inspiratie: zon, zee en strand. “De klant heeft prachtig, dik, lang haar dat verlangt naar “minder is meer”. Bovendien wilde de klant haar grijze haren camoufleren.”

Ga voor (een beetje) korter haar

Voor wie geen te radicale haarverandering wil, is een pony geen slecht idee. Een pony geeft je een compleet nieuwe look zonder dat je je lange haar hoeft te knippen.

Gouden babylights

Zonnige highlights blazen nieuw leven in je look. Kies voor een verfijnde look die niet streperig is met ultrafijne highlights (babylights) die gelijkmatig over het hele hoofd zijn aangebracht.

Seaside Blonde

"Toen ik Allie voor de eerste keer ontmoette, vroeg ik naar haar levensstijl, conditie van haar haar en welke blonde tint ze wilde hebben. Rekening houdend met hoeveel haar ze had en hoe licht ze het wilde, wist ik dat ik enkel met JOICO Blonde Life het haar kon oplichten om het tegelijk gezond te [...]

Honeycomb Blonde Curls

"Het vergde heel wat planning om Deja's haar van zwart naar prachtig honingblond op te lichten. Ik heb bij onze consultatie eerst op een plukje haar getest. Zo stelde ik vast dat haar haar was gekleurd met zwarte haarverf uit de drogisterij. Ik nam grotere secties om het applicatieproces te versnellen en koos voor een [...]