Sevda Durukan

Senior Creative Color Artist JOICO EMEA Team Member
Artistieke garantie

Gevestigd in België, is de meermaals met Awards bekroonde Sevda een drievoudige succesformule. Sevda kleurt niet alleen fantastisch, zij is ook een expert in het knippen en stylen van haar. Sevda’s fotowerk is internationaal geprezen, waaronder drie voorpagina’s in Estetica Magazine. Haar stijl is verfijnd, vrouwelijk en heeft een redactionele inslag. Haar Awards variëren van ‘Newcomer of the Year’, ‘Colorist of the Year’ tot de felbegeerde ‘Hairdresser of the Year 2019’ bij de Belgische Award uitreikingen.

Influenced by modern art and unconventional hairdressing techniques, she’s BIG on creating diverse shapes that evoke strength and power. Sevda comments, “I love working with new color combinations, trying out new ways of styling, working in a different way to produce the best results.”

Beïnvloed door modern kunst en onconventionele kapperstechnieken is ze groots in het creëren van diverse vormen die kracht en dynamiek oproepen. Sevda merkt op: “Ik hou ervan om met nieuwe kleurencombinaties te werken, nieuwe manieren van stylen uit te proberen en nieuwe technieken toe te passen om de beste resultaten te behalen.

In haar salon, Studio by Sevda, staat ze bekendom haartransformaties. Klanten komen van heinde en ver om een make-over te krijgen die er niet alleen goed uitziet, maar hen ook zelfverzekerd maakt. Voor Sevda draait het allemaal om het creëren van draagbare kapsels met levendige kleuren die de persoonlijkheid van de klant uitdrukken.

Werken met JOICO

Als educator zegt Sevda: “Ik spreek een taal die kappers begrijpen en leer ze commerciële technieken die ze in hun salon kunnen gebruiken bij hun eigen klanten”. Ze wijst ook op het belang van een sterke basiskennis van de fundamentele technieken voor artistieke styling.

“Ik hou van creatief werk, maar ik geloof in het versterken van mijn cursisten met een goed begrip van de basisprincipes voordat we creatief werk benaderen.”

Om meer te weten te komen over JOICO, onze portfolio en diensten, ga naar de JOICO website: www.joico.eu.  Je kan met de JOICO community ook online verbinden via @joicoeurope op Instagram, Facebook en YouTube, of gebruik de #joicoeurope hashtag.

Volg Sevda via @sevdadurukan en blijf up to date met haar creatieve werk!

Sevda Durukan