Valérie Marichal

JOICO Belgium creative color artist en blonde ambassador
Valérie Marichal is een educator in hart en nieren. Na meer dan 20 jaar ervaring in het onderwijs waar zij het 6de en 7de jaar haarzorg alles leerde over het kappersvak nam ze een carrièrewending. Ze startte als lid van het JOICO Belgium Design Team en als educator bij coiffure.org / Febelhair en bouwde ze haar eigen salon in Wechelderzande uit waar ze bekend staat voor haar gepersonaliseerde aanpak en blond transformaties.

22 jaar geleden is Valérie haar liefde voor JOICO ontstaan, na een bezoek aan JOICO Belgium. Ze maakte kennis met de producten en de filosofie erachter en was meteen fan. Want zoals JOICO staat ook Valérie voor een zachte aanpak met focus op gezond haar. Dankzij haar jarenlange ervaring is ze één geworden met de producten.

Als styliste & coloriste houdt zij vooral van afwisseling en van de gepersonliseerde touch die ze kan toevoegen aan iemands uitstraling. Een naturelle look creëren, door op maat en naar de eigenheid en stijl van de klant te werken is wat ze het liefste doet. Ze laat zich inspireren door tal van artiesten binnen het kappersvak en vertaalt dit naar haar eigen werk. Een specialist zijn in je vak is het resultaat van een combinatie van verschillende vaardigheden, van praktische, inhoudelijke tot technische skills, maar evengoed tot aanvoelen en omgaan met klanten en medewerkers.

Dankzij haar motivatie om dingen te creëren die mensen blij maken gaat ze geen uitdaging om te blijven groeien en bij te leren uit de weg. Haar persoonlijke prestaties als lid van het JOICO Belgium Design team, Ambassador voor Febelhair & gekozen te worden als Blonde LIFE Ambassador voor JOICO Belgium zijn het resultaat van steeds opnieuw uit haar comfortzone te stappen en haar wil om te groeien.

Valérie’s tip tot succes: Stap uit je comfortzone en doorheen je angsten. Dat is de beste manier om te groeien, zowel op werkgebied als op persoonlijk vlak.

Valérie Marichal