Groene initiatieven

JOICO is een trotse partner van Green Power, het programma van het Amerikaanse agentschap Environmental Protection Agency. We richten ons wereldwijd op duurzaamheid: van het efficiënte gebruik van grondstoffen tot de bescherming van het klimaat.
Duurzaamheidsinitiatieven worden gedreven door de vraag van consumenten naar milieuvriendelijke producten,
en door de wens om ons bedrijf op een duurzame manier te leiden.

Doelstellingen:

We streven ernaar om de koolstofvoetafdruk van onze activiteiten tegen 2030 te verminderen met 75 procent. We willen hiervoor de energie-efficiëntie continu verbeteren en 100% van onze stroom uit hernieuwbare bronnen halen. Door middel van financiering en samenwerking met externe partners ondersteunen we het opwekken van groene stroom in onze productievestigingen.

We willen de belangrijkste schakels in onze waardeketen in beweging brengen en onze merken en technologieën zodanig inzetten dat onze klanten en consumenten 50 miljoen ton CO2 besparen tegen 2030 wanneer ze onze producten gebruiken. We verwachten ook dat onze leveranciers van onze grondstoffen hun CO2-voetafdruk blijven verminderen. We willen hier samen aan werken.

Zo helpen we onze planeet

Duurzame verpakking

Onze tubes haarverf van Vero K-PAK Color, LumiShine Color en Blonde Life zijn verpakt in karton van 100% gerecyclede vezels. Dit karton is afkomstig van de afvalstroom en is 100% recyclebaar.

Onze plastic flessen voor shampoo en diverse sprays worden in onze eigen productievestiging vervaardigd, en bestaan tot 25% uit post-consumer gerecycleerd materiaal (PCR). Om onze CO2-voetafdruk te reduceren, zijn we bij JOICO steeds op zoek naar nieuwe technologieën, materialen en andere manieren om onze duurzaamheidsinitiatieven te verbeteren.

Windenergie voor productie

JOICO heeft geïnvesteerd in windenergie voor zijn productievestiging. In 2018 wekten we op onze locatie 2,8 miljoen kilowattuur (kWh) windenergie op, zodat we op een schone en duurzame manier konden produceren en onze CO2-afdruk verder konden verminderen.