Ga voor (een beetje) korter haar

Voor wie geen te radicale haarverandering wil, is een pony geen slecht idee. Een pony geeft je een compleet nieuwe look zonder dat je je lange haar hoeft te knippen. (Herinner je je deze scène nog uit Legally Blonde? “ELLE! I GOT BANGS!!!!”) Volgens Richard Mannah zijn de vakantiedagen hét moment om de schaar erin te zetten. Je moet wel op een paar dingen letten.

De ene persoon staat misschien geweldig met een pony, de andere totaal niet. Vaak bepaalt de vorm van het gezicht welke lengte/stijl/look bij je past.

LET OP DE GEZICHTSVORM

Vierkant gezicht: een lange pony die langs beide kanten zijwaarts valt, helpt om je een zachtere uitstraling te geven.

Rond gezicht: een volle, ronde pony die over het voorhoofd buigt (föhn je haar met een ronde borstel om volume te creëren).

Hartvormig gezicht: een schuine pony om het gezicht balans te geven.

Ovaal gezicht: gefeliciteerd! Jij staat met zowat elke pony.

Hoog voorhoofd: een losse, bot afgeknipte pony helpt een groot voorhoofd te camoufleren.

Klein gezicht: probeer een diepe zijscheiding met een lange zijpony die je gezicht groter doet lijken.

FAKE ’EM BEFORE YOU MAKE ’EM
Je kunt heel eenvoudig een pluk haar nemen en deze over je voorhoofd leggen. Probeer verschillende lengtes uit voordat je écht de schaar erin zet. Nog een mogelijkheid voor wie de stap niet durft te wagen: gebruik een clip-in pony of haarstukje (probeer verschillende opties en vormen uit) om klanten te tonen wat het best bij hun gezicht past.

WASH AND GO
Het grote voordeel van een pony? Als je weinig tijd hebt, kun je je pony snel wassen en föhnen om je haar op te frissen zonder dat je het volledig moet stijlen.

PROBEER DEZE 3 LOOKS

“In mijn video toon ik drie verschillende pony’s. Bij de eerste twee gebruik ik een laagjestechniek voor een zachter resultaat. Bij de kortere pony benut ik de pointcut-techniek met een kam voor een look met meer definitie”, legt Richard uit.

LOOK #1: OP KINLENGTE

“Met deze pony kun je zoveel doen”, zegt Richard die graag met lange pony’s experimenteert, van een zij- tot een gordijnpony.

LOOK #2: OP LIPLENGTE

Iets opvallender, maar biedt nog steeds lengte. Deze pony past bij zowat elk kapsel, van lange manen tot een kortere coupe. Een groot voordeel: het haar valt verleidelijk over een oog.

LOOK #3: OP WENKBRAUWLENGTE

De pony die van alle drie het meest opvalt en werk vergt. Een pony op wenkbrauwlengte is elegant en tegelijk niet te streng. Door verticaal te knippen, vermijd je harde lijnen.