Met Color Excellence transformeert JOICO Belgium onderwijs tot een ervaringsgerichte beleving

Door David Thirion van Tri-bute magazine

Het gamma innovatieve kleuren van JOICO staat garant voor prachtige kleurresultaten in combinatie met mooi en gezond haar! De nieuwe professionele kleurtraining “Color Excellence” combineert topproducten met exclusieve content om uit te blinken op elk kleurterrein. Eline Pemen en Sofie Willems, die deze nieuwe Masterclass voor Joico begeleiden, gaan verder dan traditionele lesmethoden om een unieke ervaring te bieden, waarbij ze educatie combineren met beleving. Als vaste waarden binnen de JOICO-experts zijn ze naast technische specialistes ook bijzonder gericht op menselijke verbinding, vertrouwen en openheid.
Hun paradepaardje op vlak van educatie, Color Excellence, is een opleidingsreis van een jaar verspreid over Europa, gecoördineerd onder begeleiding van JOICO Europe. Het curriculum omvat alle aspecten van kleur, van praktische toepassing op oefenhoofden en modellen tot diepgaande kennis van kleurproducten. Na het voltooien van het programma zijn de deelnemers volleerd gecertificeerde mastercoloristen.

Eigenaars van salons hebben het programma alvast vol enthousiasme in de armen gesloten. Zowel veteranen als nieuwkomers hebben zich aangemeld, waardoor een bijzondere mix van deelnemers is ontstaan. Alle kandidaten ondergaan een screeningproces om hun vaardigheden, kennis en motivatie te beoordelen. Het programma stelt hoge eisen en vereist volledige inzet en engagement. Deze aanpak garandeert dat alleen toegewijde haarprofessionals het programma doorlopen.
Na voltooiing mogen deelnemers zich gecertificeerde mastercolorist noemen en beschikken ze over uitgebreide kleurkennis en het vermogen om elke uitdaging aan te gaan. Ze tillen hun salons naar nieuwe hoogten en positioneren zichzelf als leveranciers van de hoogste kwaliteit.

Collor Excellence omvat onder andere een tweedaagse retraite in Hotel Kalmthout, middenin het serene natuurgebied de Kalmthoutse Heide, dat een opvallend contrast vormt met de stedelijke omgeving. De retraite bood momenten van verbinding en ontspanning, die de educatieve sessies sfeervol aanvulden, en stimuleerden creativiteit en persoonlijke groei.
Met een programma vol inspirerende locaties, onconventionele benaderingen, gepersonaliseerde accenten zoals individuele naamkaartjes en exclusieve merchandise onderscheidt deze Masterclass in Color zich van conventionele opleidingen.

Het resultaat: overweldigend positieve feedback en dankbare deelnemers. Met ambassadeurs als Dan Spiller van Marc Antoni zetten ze zichzelf internationaal op de kaart tussen gerenommeerde professionals.