JOICO SCHOOL CONTEST 2023

FINALE 12 JUNI 2023

RISE-up

Rise-up was het thema van onze Joico School Contest Finale.
Groeien en elkaar stimuleren om te groeien, samen naar nieuwe hoogten rijken.

Shootdagen vanuit een open mind

Vanuit JOICO Belgium stimuleren we de laatstejaarstudenten tijdens de School Contest Shootdagen op een unieke manier om uit hun comfortzone te treden en hun grenzen te verleggen. De hosts van dienst waren dit jaar voor de derde maal Robby Osselaer en Sofie Schrauwen, creatieve octopussen en zaakvoerders van Bobhead Creative Hairdressers in Dendermonde. Na één volledig digitale versie en een digitale versie met life finale, was het dit jaar voor hen echter de eerste keer dat ze de Shootdagen in de Academie van JOICO Belgium ‘The Linq’ in real life konden hosten. Samen met Sofie Willems en Eline Pemen van het educatieteam van Joico Belgium werd een volledig vernieuwde formule uitgewerkt.

 

De finale

Het thema ‘Let’s Rise by lifting others’ begon reeds met een fotosessie in de glazen lift die de genomineerden en hun leerkrachten naar de derde verdieping van Tripl in Merchtem brachten waar ze onthaald werden in de skybar van voormalige brouwerij Ginder-Ale. Hier werden alle oefenhoofden van de deelnemende resultaten in kaders in een fenomentale expositie opgehangen aan structuren aan het hoge plafond. De bijhorende moodboards waren tentoongesteld op de ramen.

Het licht ging uit, het geroezemoes viel stil toen nadrukkelijke voetstappen het transparante podium betraden. Dennis Kil, van het gekende duo Kil & Sant en Talents magazine nam plaats in een zeteltje. Onder een zacht sfeerlicht begon Dennis Kil zijn handgeschreven liefdesbrief, gericht aan de studenten, voor te lezen. Het was een oprechte en motiverende ode aan jong, ambitieus en enthousiast talent. Daaropvolgend werden de Bobhead-hosts door Sofie en Eline van Joico op het podium gevraagd voor de uitreiking van de felbegeerde Awards. Uit de deelname van 194 leerlingen, verdeeld in 75 groepjes, uit 28 scholen werd uiteindelijk de inzending van 9 groepjes door de jury genomineerd in drie categorieën: kort, half-lang, lang. Uit alle eerste plaatsen werd daarna ook een Overall Winner Award gestemd. Daarnaast werden er extra Moodboard, Bobhead teamwork en Artistic Team Awards uitgereikt.

De trouwe partners van de contest zorgden voor prachtige prijzen en overhandigden deze samen met de awards aan alle gelukkige winnaars. Joël Vertommen voor Line Scissors, Werner Verbeeck voor Strings&Things, David Thirion voor Tribute, Annick Mermuys voor Echos en Charles-Antione Huybrechts voor Febelhair, Valerie Marichal, Wesley Hannes en Kate Steen voor het JOICO Artistic Team, Christophe Baudesson -Director of Direct Markets- en Miranda Van Rossem – Marketing manager voor JOICO wisten elk op hun beurt deelnemende en winnende leerlingen in de bloemetjes te zetten.

De feestelijke en dynamische prijsuitreiking werd afgewisseld met een moment van inspirerende stilte waarin Robby het vanuit zijn eigen beleving had over ‘het vetrouwen hebben om de schaar durven door te geven en het vertrouwen krijgen om de schaar durven aan te nemen’.  Hij motiveerde en spoorde de studenten aan om hun blijvend open te stellen om steeds te blijven groeien. Naar de aanwezige kappers, juryleden richtte hij zich om deze jonge getalenteerde toekomstige werknemers alle kansen aan te bieden.

Sofie zorgde vlak voor de bekendmaking van de Overall Winner nog voor een kippenvelmoment met een sterk staal van haar Avant-Garde werk. Haar model gehuld in zwarte lycra droeg een uniek hoofddeksel en epauletten gecreëerd van honderden haarkleurstalen. Terwijl op de achtergrond het Moodboard van deze creatie geprojecteerd werd, bewoog de figuur zich langzaam maar zeker over het podium richting absolute finale.

WINNERS

Voor de bekendmaking van de Overall Winner stonden de twee ijzersterke duo’s, Robby en Sofie van Bobhead en Daniëlle en Dennis Kil van Talents, samen op het podium. Zij mochten, onder luid applaus van het publiek en massa’s vallende confetti, de trofee overhandigen aan Marit Vergust en Emma Henkens, leerlingen van campus Hast, die hun inzending heel toepasselijk ‘High Level’ hadden genoemd.

De feestelijke finale van de JOICO School Contest 2023 eindigde in de Tripl Skybar waar iedereen zijn goed gevulde goodiebag kon ophalen en een toast uitbrengen op alle deelnemers en winnaars.