JOICO SCHOOL CONTEST 2024

FINALE 6 MEI 2024

BeYOUtiful

De JOICO School Contest Finale 2024, met het thema “beYOUtiful”, draaide helemaal om zelfliefde.
Dit thema moedigde studenten aan om hun eigen unieke schoonheid te omarmen en te vieren.

JOICO School Contest Shootdays

JOICO Belgium moedigt laatstejaarsstudenten tijdens de School Contest Shootdagen op een unieke manier aan om buiten hun comfortzone te stappen en hun grenzen te verleggen. Dit jaar waren de hosts voor de vierde keer op rij: Robby Osselaer en Sofie Schrauwen, creatieve duizendpoten en zaakvoerders van Bobhead Creative Hairdressers in Dendermonde, samen met hun medewerkster Yvana Severini. Een heel jaar lang waren er Shootdagen in de Academie van JOICO Belgium ‘The Linq’ en in COACH Roeselare waarbij maar liefst 95 oefenhoofden omgetoverd werden. Met ondersteuning van het educatieteam van JOICO Belgium namen maar liefst 261 studenten van overal deel en werd het alweer een succesvolle editie.

De Finale

In een sfeervolle setting bij het Hof te Vitseroel in Ternat verzamelden studenten van overal, klaar om de spannende finale van de JOICO School Contest te vieren. Het beloofde een avond vol liefde, inspiratie en vooral, heel veel creativiteit te worden.

Bij aankomst werden de studenten hartelijk ontvangen met verfrissende drankjes en een heerlijk ‘snackable’ buffet. De opwinding hing voelbaar in de lucht terwijl ze vol spanning wachtten op het moment waarop het doek zou opengaan. Toen was het zover. Het doek ging open en de studenten namen hun plaatsen in, klaar voor de show. Robby Osselaer, van BOBHEAD Creative Hairdressers, opende de avond met een aanstekelijk applaus en deelde een inspirerend verhaal over hoe positiviteit, net zoals een applaus, aanstekelijk werkt. Zijn woorden creëerden een sfeer van energie en enthousiasme die de hele avond zou aanhouden.

Na een voorafgaande jury avond werden uit de 261 deelnemende studenten, verdeeld over 95 groepen van 30 verschillende scholen, uiteindelijk negen groepen genomineerd, elk in drie categorieën: kort, half-lang en lang haar. Uit deze eerste plaatsen werd vervolgens de Overall Winner Award gekozen. Maar daar stopte het niet. Naast de felbegeerde Overall Winner Award werden er ook extra prijzen uitgereikt, waaronder de Moodboard Award, Bobhead Teamwork Award en Artistic Team Award. Deze erkenningen onderstrepen niet alleen individuele prestaties, maar ook samenwerking en artistieke visie.

Onze trotse partners van de contest stelden prachtige prijzen ter beschikking en reikten deze samen met de awards uit aan de stralende winnaars. Joël Vertommen van Line Scissors, Werner Verbeeck van Strings&Things, en Charles-Antione Huybrechts van Febelhair, samen met Valerie Marichal en Kate Steen van het JOICO Artistic Team, Christophe Baudesson, Director of Direct Markets, en Miranda Van Rossem, Marketing Manager voor JOICO, zorgden ervoor dat alle leerlingen in de schijnwerpers werden gezet en hun welverdiende prijzen ontvingen.

Tijdens de levendige en opwindende prijsuitreiking nam Sofie een moment om haar persoonlijke ervaring te delen over zelfliefde en het belang ervan om van jezelf te houden. Ze vroeg de studenten om onder hun stoel te kijken, waar een briefje te vinden was met een persoonlijk compliment. Dit om hen te laten zien dat ze gewaardeerd worden. Het gebaar was een krachtige herinnering aan het belang van zelfwaardering en het zien van hun eigen waarde.

Sofie zorgde vlak voor de bekendmaking van de Overall Winner nog voor een kippenvelmoment met een sterk staal van haar Avant-Garde werk. Sofie nam het model onder handen en transformeerde haar look volledig. Met deskundige handelingen en een flinke dosis creativiteit, verlengde Sofie het haar van het model. Het publiek keek vol bewondering toe terwijl de transformatie plaatsvond, waardoor het model een compleet nieuwe uitstraling kreeg.

Winners

Voor de bekendmaking van de Overall Winner stonden Robby, Sofie en Yvana van Bobhead en Eline van JOICO Belgium, samen op het podium. Zij mochten, onder luid applaus van het publiek en massa’s vallende confetti, de trofee overhandigen aan Zoe Boesmans, Charlotte Stas en Fatiha Aouam, met hun creatie ‘Peachu Penotti’.

De feestelijke finale van de JOICO School Contest 2024 eindigde met een goed gevoel en een goed gevulde goodiebag voor alle aanwezigen.